OrganoWood 02 Träskydd

275,00kr725,00kr

OrganoWood 02 Träskydd

Smuts- och vattenskydd. Skyddar mot väder och vind, skapar ett vackrare virke med högeffektiva vattenavvisande egenskaper. Slutbehandling för OrganoWood virke, ytor behandlade med OrganoWood 01. Träskydd eller impregnerat trä.

Applicering:
Pensel, Roller
Antal appliceringar:
1 applicering
Torktid:
2-4 timmar i normala klimatförhållanden 20°C och RF 50%. Ytan kan tas i bruk efter 12 timmar.
Räcker till:
8-10 m²/liter vid 1 applicering
Storlekar: 
1L, 3L

Subtotal:

Add-ons total:

Total:

Artikelnr: N/A Kategori: Etiketter: , ,

Beskrivning

Allt virke, obehandlat som behandlat, kan missfärgas av smuts, vatten och ytlig påväxt. För att motverkar detta har OrganoWood Smuts- och vattenskydd utvecklats. Produkten ger det behandlade virket vattenavvisande egenskaper och gör så att smutspartiklar har svårare att fastna. Eftersom det behandlade virket blir vattenavvisande och tåligare, minskar också risken för sprickbildning och virkets dimensionsstabilitet ökar.

Många användningsområden

OrganoWood Smuts- och vattenskydd används på OrganoWoods eget trallvirke eller på trä som ytbehandlats med OrganoWood 01. Träskydd, Fossilerande Flam- och rötskydd. Produkten kan även användas som högeffektiv skydd för vanligt tryckimpregnerat trallvirke, staket, stolpar, odlingslådor etc. Smuts- och vattenskyddet fungerar utmärkt på barrträ som gran, furu och lärk men även på lövträ som björk, ek, asp, bok eller exotiska träslag som bangkirai eller cumaro.

Ger träet sin naturliga silvergåa nyans

OrganoWood Smuts- och vattenskydd är en vattenbaserad ytbehandling som inte färgar virket vid behandling. Med tiden låter det virket åldras och gråna naturligt tills det får en vacker silvergrå nyans. När OrganoWood Smuts- & vattenskydd kombineras med OrganoWood Flam- & rötskydd kommer virket emellertid blekas och få en ljus fin nyans inom några veckor. Detta gäller framförallt för äldre tryckimpregnerat virke som mörknat med åren.

Miljö och hållbarhet

Produkten innehåller inga biocider, tungmetaller eller andra skadliga ämnen. Samtliga ämnen som finns i produkten är klassade som ofarliga för miljön av Kemikalieinspektionen. Produkten har fått Bedömning B av Sunda Hus. Produkterna i serien är registrerade i BASTA-registret.

Ytterligare information

Vikt N/A
Mängd

1L, 3L

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”OrganoWood 02 Träskydd”

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.