Olja Trägolvet

Olja Trägolvet

Många vet att ett oljat trägolv bevarar träets naturligt vackra utseende. Men det är inte lika känt att oljan skyddar trägolvet effektivt mot smuts och spill som hamnar på golvet. Om du oljar ditt trägolv bör du göra underhåll på det med jämna mellanrum för att skyddet ska hålla så bra som möjligt.

FÖRBEHANDLING

Börja med att rengöra golvet med målartvätt. Slipa därefter golvet ordentligt så det blir trärent, bäst resultat får du med en maskin. Avsluta med slippapper med kort 120. Dammsug sedan golvet noga.

NU ÄR DET DAGS ATT OLJA GOLVET

Rör om i oljan. Börja med att applicera olja längs med kanterna i rummets bortre ände. Häll därefter ut lite träolja i taget och sprid ut den tunt med gummiskrapa eller stålspackel. Låt träet suga upp oljan under ungefär 10-15 minuter. Torka sedan bort överskottsoljan med en luddfri trasa. Var noga med att inte lämna inte kvar några oljepölar på golvet.

Avsluta sedan med att polera ytan med en polermaskin eller för hand med en vit Scotch Brite.

INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA GOLVET

Låt golvet torka minst 24 timmar innan det beträds. Möbler kan ställas in efter 48 timmar och mattor kan läggas in efter en vecka. När du sedan rengör ditt nya golv, se till att använda rengöringsprodukter som är anpassade till oljade golv.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.