Vilken färgkvalitet ska jag använda?

Vilken lack ska du vända på din bil

  • Det finns några aspekter du måste ta reda på innan du väljer vilken typ av lack du ska köpa:
  • Är färgen på bilen metallic eller solid. Med solid färg menas en färg utan glitter. T.ex. ren vit eller röd. En metallic lack innehåller en viss mängd glitter som i t.ex silverfärg.
  • Vad har du för förutsättningar för ditt lackeringsarbete? Har du en modern lackbox eller kommer du att måla i en mindre anpassad lokal.

En moderna bil som lackeras i en modern lackeringsverkstad lackeras till 97% med en vattenbas som Cromax Pro. Alla kulörer som målas i den kvaliteten oavsett metallic eller solid kräver en klarlack ovanpå.
Cromax Pro

För lackeringsarbeten som utförs i lokaler som inte har den senaste teknologin så är det oftast bättre och enklare att använda sig av en lösningsmedelsbaserad lack.

Metalliclackering av bil

För metalliclackeringar rekommenderar vi Centari 6000. En baslack av mycket hög kvalitet och en bra färgmatchning. Det går givetvis bra att använda sig av en vattenbaserad baslack också, men det innebär längre torktider. I gengäld är den oftast enklare att lackera med.
Alla metalliclacker, oavsett vattenbas eller lösningsmedel kräver en klarlack ovanpå.
Centari 6000

Lacka med solida kulörer

Solida kulörer kan lackeras med en typ av färg som inte kräver en klarlack ovanpå. Väljer man det alternativet spar man in på ett arbetsmoment. Det finns två typer av kvaliteter man kan använda sig av här MS eller HS. En MS lack är inte lika krävande på rätt förutsättningar som luftflöde och värme.
Bra MS lacker vi rekomenderar är följande: Centari 500.
HS lacker med hög kvalitet rekomenderar vi någon av följande: Centari 5035 , Imron Elite eller Imron Traffic.
Imron traffic Centari 5035

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.