Skillnader på Klarlacker

Det finns ett antal olika klarlacker på marknaden. Det viktigaste är inte vilket varumärke du använder, utan vilken kvalitet på klarlacken som passar just ditt ändamål.

Klarlacker av hög teknologi för professionell användning.

CC6500 1L En modern klarlack är väldigt teknologiskt uppbyggd. Det gör att den kräver rätt miljö för att fungera som tänkt. Den kräver professionell sprutbox med rätt luftflöden och syretillförsel. Sprutor av hög kvalitet med rätt bestyckning av munstycke. Den kräver också ett exakt målningsförfarande.
Har du dessa förutsättningar ska du satsa på en klarlack av den typen. Det kommer att öka din produktion, korta ned ledtiderna på lackeringen och och ge både dig och kunden ett bra resultat av hög kvalitet.

Exempel på moderna klarlacker av hög kvalitet:
Cromax CC6500, Cromax CC6700, Syrox S5200,

Klarlacker av enklare teknologi för mindre avancerade verkstäder.

klarlack MS 2:1 Lackerar du under lite andra förhållanden. Kanske i en äldre eller hemmabyggd sprutbox så ska du använda dig av en annan typ av klarlack för att erhålla det bästa resultatet för dina arbetsförhållanden.
En MS klarlack är byggd för enklare förhållanden. Den torkar bra utan värme. Är inte känslig för vilken typ av spruta du använder, utan är mer förlåtande om inte mängd och omgivande luft är den perfekta som kan uppnås i en modern professionell lackeringsverkstad.
Med dessa förutsättningar får du alltså ett bättre resultat med en billigare och enklare klarlack.

Exempel på klarlacker som fungerar bra i enklare miljöer:
4CR 7100, Cromax EL500, Syrox S5000

Oavsett vilken typ av klarlack du kommer att använda dig av är det väldigt viktigt att du följer de rekommendationer som finns i det tekniska databladet. Det finns att ladda ned i anslutning till den klarlack du väljer för lackering av din bil.

Ett bra resultat kräver noggrannhet och tålamod. Jag brukar säga till mina kunder som vill påskynda arbetet lite för mycket,
– Vad får dig att tro om du inte anser att du har tid att göra det rätt en gång, vad får dig att tro du har tid att göra det två gånger?

” Bo Molander – Tekniker billackering”

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.